Rob's kookboek

Antwerpse worstebroodjes

Bereidingstijd
  • ca. 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 plakjes (roomboter)bladerdeeg uit de diepvries
  • 150 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze
  1. Laat de plakjes bladerdeeg; volgens voorschrift ontdooien.
  2. Leg het gehakt in een kom.
  3. Klop het ei los en voeg de helft van het ei toe aan het gehakt.
  4. Doe het paneermeel, het zout, de peper en de nootmuskaat erbij en kneed alles goed door elkaar.
  5. Vorm van dit gehakt 4 rolletjes die net even iets korter zijn dan de plakjes deeg.
  6. Maak de randen van het deeg nat met water.
  7. Leg de gehaktrolletjes een voor een in een plakje deeg en rol het deeg luchtig op.
  8. Druk de randen goed aan.
  9. Vet een bakplaat in met boter.
  10. Leg de worstebroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
  11. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C en bak de worstebroodjes in 20 minuten gaar en bruin.
  12. Eet ze warm.