Gebakken, gekruide stukjes kippevlees die heerlijk smaken met een stukje toast of met bouillon.
Bereidingswijze
- Snijd de kipfiiet in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
- Meng foelie, paprikapoeder, peper en zout door elkaar en bestrooi daarmee de filets.
- Meng het kruidenmengsel goed door het vlees en zet de kom afgedekt weg.Klop de eierdooiers in een steelpan met de witte wijn los.
- Zet de steelpen in een grote pan met zacht kokend water.
- Klop net zolang tot de saus gebonden is.
- Voeg al kioppende de boter,1 eetlepel citroensap en de gehakte groene kruiden toe en naar smaak nog wat citroensap, paprikapoeder, peper en zout.
- Leg een deksel op de pan en zet de saus op een warme þmaar niet op de warmtebron) plaats weg.
- Meng door de stukjes kip de bloem zodat ze rondom een dun laagje bloem krijgen.Klop de eieren in een diep bord los met 2 eetlepels water en voeg enkele druppels worcestersaus toe.
- Verwarm de olie of het vet in de frituurpan tot 170°C.
- Controleer of de olie of het vet de juiste temperatuur heeft door een stukje brood te bakken.
- Dat moet na 30 seconden goudgeel zijn.
- Prik enkele stukjes kip aan een satépen en wentel ze door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel.
- Schud het teveel aan paneermeel eraf en laat de stukjes kip van de satépen in de frituurpan glijden.
- Bak ze goudgeel en knapperig.
- Bak niet teveel stukjes tegelijk.Leg enkele blaadjes sla op een schotel en zet in het midden een kommetje met de saus.
- Laat de stukjes kip op keukenpapier uitlekken.Leg ze op de schotel en garneer met partjes citroen.
- Serveer ze met kleine vorkjes of met cocktailprikkers.