Rob's kookboek

Hummus met rucola en balsamico

Bereidingstijd
  • 10 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 ml uitgelekte kikkererwten (pak)
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 theelepels komijn
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 4 takjes rucola
  • 4 plakjes rauwe ham
  • ingekookte balsamico-azijn
  • 1 eetlepel suiker op 50ml balsamico-azijn
Bereidingswijze
  1. Kook de balsamico-azijn in.
  2. Pureer de kikkererwten met de zure room, korianderzaad en komijn tot een glad mengsel.
  3. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  4. Verdeel deze hummus over 4 cocktailglazen en garneer met een takje rucola, plakjes ham en besprenkel met ingekookte balsamico-azijn.