Rob's kookboek

Kruidige rode wijnmarinade

Benodigdheden
  • 500 ml rode wijn
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 in plakjes gesneden worteltjes
  • 1 in smalle reepjes gesneden stengels bleekselderie
  • 2 takjes peterselie
  • 2 laurier blaadjes
  • 6 geplette zwarte peperkorrels
  • 5 gekneusede jeneverbessen
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • mespuntje nagelgruis
  • 1 theelepel zout
Tip van de kok
  • Wanneer de rode wijn wordt vervangen door witte wijn, ontstaat een heerlijke marinade voor gevogelte dat moet worden gegrilleerd.
Bereidingswijze
  1. Doe de rode wijn en alle overige ingredïenten in een schaal en laat de marinade ca. 1 uur staan voor hij wordt gebruikt.
  2. Deze kruidige marinade is geschickt voor alle soorten haarwild.
  3. Marineer het vlees tenminste 24 uur in deze marinade; langer is nog beter.