Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Mosselgerechten
- Beignets van mosselen
Beignets van mosselen
Moules en beignets
Benodigdheden
24 hotelmosselen
300 ml bierbeslag
2 citroenen
olijfolie
peterselie
peper
Bereidingswijze
Maak de mosselen schoon.
Kook ze met aanhangend water op hoog vuur tot ze open zijn.
Haal de mosselen uit de schelp en ontbaard ze.
Maak een mengsel van wat olie, wat citroensap en versgemalen peper.
Laat hierin de mosselen 45 minuten marineren.
Zet de friteuse op 175°C.
Neem de mosselen uit de marinade, laat ze uitlekken, dompel ze in het bierbeslag en bak ze bruin in de friteuse.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak ook wat peterselie.
Dien ze op, omringd door gebakken peterselie en parten citroen.