Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Mosselgerechten
- Brusselse mosselen
Brusselse mosselen
Moules à la Bruxelloise
Benodigdheden
2 kg mosselen
1 uitje
100 ml droge witte wijn
peterselie
100 ml slagroom
selderijblaadjes
30 g boter
Bereidingswijze
Maak de mosselen schoon.
Smelt de boter in een pan.
Hak de ui fijn en fruit hem in de boter.
Voeg de wijn toe en wat bijeengebonden selderijblaadjes en peper.
Geef nu de mosselen in de pan en kook ze op groot vuur totdat ze open zijn.
Haal de mosselen er uit en haal de lege schelpen weg.
Zet de mosselen in hun andere schelp in een schaal en houd ze warm.
Voeg de room bij het vocht en de gehakte peterselie.
Haal het bundeltje selderij er uit.
Kook nog even en geef de saus over de mosselen.
Serveer onmiddellijk.
Geef er stokbrood bij.