Rob's kookboek

Brusselse mosselen

Moules à la Bruxelloise

Benodigdheden
  • 2 kg mosselen
  • 1 uitje
  • 100 ml droge witte wijn
  • peterselie
  • 100 ml slagroom
  • selderijblaadjes
  • 30 g boter
Bereidingswijze
  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Smelt de boter in een pan.
  3. Hak de ui fijn en fruit hem in de boter.
  4. Voeg de wijn toe en wat bijeengebonden selderijblaadjes en peper.
  5. Geef nu de mosselen in de pan en kook ze op groot vuur totdat ze open zijn.
  6. Haal de mosselen er uit en haal de lege schelpen weg.
  7. Zet de mosselen in hun andere schelp in een schaal en houd ze warm.
  8. Voeg de room bij het vocht en de gehakte peterselie.
  9. Haal het bundeltje selderij er uit.
  10. Kook nog even en geef de saus over de mosselen.
  11. Serveer onmiddellijk.
  12. Geef er stokbrood bij.