Rob's kookboek

Mosselen uit Bordeaux

Moules à la Bordelaise

Benodigdheden
  • 2 kg mosselen
  • 2 sjalotjes
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 200 ml slagroom
  • zout
  • peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 20 g bloem
  • peterselie
Bereidingswijze
  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Maak alle groenten schoon en snij ze in kleine blokjes.
  3. Smelt de boter in een pan en laat de groenten hierin fruiten.
  4. Geef er zout en peper bij en een eetlepel water.
  5. Sluit de pan en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Schenk de wijn in een grote pan en kook hierin op hoog vuur de mosselen, die ruim met peper bestrooid worden, totdat ze open zijn.
  7. Haal de mosselen uit de pan, haal er de lege schelp af en houd de rest warm.
  8. Als de groenten gaar zijn strooien we er de bloem over, mengen deze er goed door en laten nog even koken.
  9. We voegen het gezeefde mosselnat toe en laten nogmaals zachtjes 5 minuten koken.
  10. Geef de room bij de saus.
  11. Was de peterselie, hak deze fijn.
  12. Proef de saus en breng ze eventueel op smaak.
  13. Voeg er de peterselie bij en schenk ze over de mosselen.
  14. Serveer meteen.