Rob's kookboek

Mosselen van de Huisvrouw

Moules à la bonne Femme

Benodigdheden
  • 2 kg mosselen
  • 50 g champignons
  • 50 g selderijknol
  • 2 sjalotjes
  • 1 ui
  • 200 ml witte wijn
  • 30 g boter
  • 10 g bloem
  • 50 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Doe de wijn in een grote pan.
  3. Snij de sjalot, champignons en selderij in reepjes en voeg ze bij de wijn.
  4. Geef er ook wat peper bij.
  5. Kook hierin de mosselen op hoog vuur, totdat ze open zijn.
  6. Schep de mosselen uit de pan, laat ze uitlekken, haal de lege schelp weg en zet de mosselen in hun andere schelp in een schaal.
  7. Maak van de boter en de bloem een beurre manié.
  8. Laat het kookvocht inkoken en bind het met de beurre manié.
  9. Voeg er de room bij en laat nog heel even koken.
  10. Zeef de saus en schenk ze over de mosselen.