Rob's kookboek

Limburgs zoervleis

Benodigdheden
  • 800 g veulen of paardenvlees (poulet)
  • 500 ml water
  • 500 ml azijn
  • 500 g dikke uien
  • 5 eetlepels perenstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • peper uit de molen
  • zout

Een klassiek Nederlands recept voor paardenvlees is Limburgs 'Zoervleis', een zoetzure hachee. Hieronder het recept van Café Sjiek in Maastricht.

Bereidingswijze
  1. Marineer de poulet 24 uur in water en azijn met zout, peper, laurier en kruidnagels.
  2. Laat het vlees goed uitlekken, dep het droog en braad het aan in hete olie (en/of boter).
  3. Blus af met de marinade.
  4. Snijd de uien grof en bak die apart.
  5. Doe ze bij het vlees, voeg marinade toe totdat het vlees net onder staat en laat alles in een paar uur gaar sudderen.
  6. Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
  7. Als het vlees gaar is, doe de plakken ontbijtkoek en de perenstroop erbij om te binden.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg naar smaak eventueel nog wat stroop toe.
  10. Serveer met dikke friet en mayonaise.