Zeer smakelijk herfstgerecht dat zich gemakkelijk laat combineren met vlees- of vegetarische schotels.
Bereidingswijze
- Was de boleten een voor een met lauwwarm water.
- Verwijder het onderste deel van de steel en beschadigde of donkere delen.
- Snijd de stelen onder de hoed van de paddestoel af.
- Snijd ze overdwars in 1 centimeter dikke plakjes.
- Verdeel de hoeden overlangs in plakken.
- Besprenkel de plakjes met citroensap.
- Smelt de boter in de pan.
- Voeg de paddestoelen toe als het schuim is weggetrokken en de boter begint te kleuren.
- Temper de warmtebron.
- Laat de boleten zacht bakken.
- Snipper de sjalotjes fijn en laatze meefruiten.
- Bestrooi de inhoud van de pan, als de sjalotjes glazig en lichtbruin van kleur zijn met het tijm- en het laurierbladpoeder.
- Sluit de pan en laat de paddestoelen in 10 minuten gaar smoren.
- Proef de boleten.
- Maak ze op smaak af met peper en zout.
- Strooi een deel van de peterselie erover.
- Schep alles goed door elkaar.
- Doe de paddestoelen in de serveerschaal.
- Garneer deze met de rest van de peterselie.
- Serveer de boleten direct.
- Te lang warm houden maakt ze taai.