Rob's kookboek

Roergebakken pangasiusfilet

Benodigdheden
  • 500 g pangasiusfilet
  • 250 g sperziebonen
  • 300 g winterwortel
  • 2 rode uien
  • ½t eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 ml gekruide tomatensaus (tomato fritto of sugo)
Wijntip
  • Een frisfruitige, ronde rode wijn smaakt daarbij. Probeer een mollige, zoetzure Merlot uit de Languedoc.
Tip van de kok
  • Lekker met couscous.
  • Neem eens tilapiafilet, grote rauwe garnalen of meervalfilet in plaats van pangasiusfilet.
  • Vervang het mengsel van chilipoeder, komijn, kaneel, zout en peper door 1 volle eetlepel shoarmakruiden.
  • Vervang de sperziebonen en wortel door paprika en courgette.
Bereidingswijze
  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
  2. Snijd de wortel in blokjes.
  3. Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar.
  4. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  5. Snijd de uien in dunne partjes.
  6. Meng in een kom de chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
  7. Snijd de pangasiusfilet in stukken van 3-4 cm en schep ze door het kruidenmengsel.
  8. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten.
  9. Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  10. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe.
  11. Warm het gerecht nog even zachtjes door.