Rob's kookboek

Gevulde parelhoen

Pintades Farcies

Benodigdheden
  • 2 jonge parelhoenders
  • 80 g boter
  • 400 g varkensvlees
  • 200 g kalfsvlees
  • ½ glaasje port
  • ½ glaasje cognac
  • 3 eetlepels mie de pain
  • 1 bakje sterkers
  • zout
  • peper
  • tijmpoeder
  • kruidnagelpoeder
  • gemberpoeder
  • laurierpoeder
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de parelhoenders van binnen met zout en peper.
  2. Maak de farce: hak de levers van de parelhoenders fijn.
  3. Draai ze samen met het varkensvlees en het kalfsvlees twee keer door de vleesmolen met de fijne plaat.
  4. Doe het vlees in een kom, voeg er een heel ei bij en een eidooier, de mie de pain, iets van de vier kruidenpoeders, de cognac en de port.
  5. Geef er zout en peper bij, meng zorgvuldig, zodat er een homogeen mengsel ontstaat.
  6. Vul hier de parelhoenders mee.
  7. Naai deze dicht.
  8. Smelt de boter in een grote pan en als ze heet is, sauteer er dan de parelhoenders in.
  9. Als deze bruin zijn zetten we de deksel op de pan en schuiven deze in een oven van 170°C.
  10. Laat ze daar anderhalf uur.
  11. Arroseer ze af en toe met het braadvocht.
  12. Maak ondertussen de sterkers schoon.
  13. Leg de parelhoenders op een voorverwarmde schaal en omring ze met sterkers.
  14. Giet de saus in een sauscière en serveer.