Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Reegerechten
- Creoolse reerug
Creoolse reerug
Selle de Chevreuil à la Créole
Benodigdheden
1 reerug
130 g boter
40 ml aalbessengelei
2 bananen
2 schijven ananas
50 ml witte wijn
50 ml ananassap
1 ei
paneermeel
zout
peper
300 ml pepersaus
Bereidingswijze
Bestrooi de rug met peper en zout.
Doe er 40 gram boter over.
Doe 40 gram boter in een ovenvaste schaal en leg er de reerug bij.
Schuif de schaal in een oven van 200°C. en laat ze 35 minuten braden.
Snij de schijven ananas in stukjes. Verhit het ananassap en pocheer hierin de ananasstukjes.
Klop het ei los in een bord, doe het paneermeel op een ander bord.
Schil de bananen, snij ze in de lengte doormidden, haal ze door het ei, dan door het paneermeel en sauteer ze in de rest van de boter bruin.
Haal de rug uit de schaal, leg ze op een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm.
Deglaseer de pan met de witte wijn en het ananassap, voeg de pepersaus toe en de aalbessengelei.
Laat de saus enkele minuten koken.
Passeer ze en voeg er de ananasstukjes bij.
Leg de gebakken bananen om de reerug, schenk er wat saus over en serveer.