Rob's kookboek

Gebraden reekoteletten

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 dubbele reekoteletten à 125 g
  • zout
  • zwarte peper
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 8 fijngewreven jeneverbessen
  • 1 verkruimeld laurierblad
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels olie
  • 100 ml jenever
  • 250 ml room
Bereidingswijze
  1. Dep de koteletten droog en wrijf ze in met een mengsel van zout, peper, tijm, jeneverbes en laurierblad.
  2. Verhit de boter en de olie in een braadpan en schroei hierin de reekoteletten snel dicht.
  3. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de koteletten zachtjes ca. 15 minuten braden, keer ze halverwege.
  4. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  5. Schenk het grootste deel van het braadvet uit de pan.
  6. Roer het aanbaksel los met de jenever.
  7. Verwarm de room iets voor en roer deze door de inhoud van de pan.
  8. Doe de reekoteletten terug in de pan, leg er het deksel op en laat ze nog enkele minuten zachtjes sudderen in de saus.