Rob's kookboek

Gemarineerde reebout met wijn-roomsaus

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 reebout van ca. 1 kg
  • 500 ml kruidige rode wijnmarinade
  • zout
  • 125 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Leg de reebout in een schaal en schenk er de marinade over.
  2. Laat de reebout tenminste 24 uur marineren en keer hem daarbij regelmatig om.
  3. Haal de reebout uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier.
  4. Bestrooi de bout met wat zout.
  5. Verhit de boter in een pan en bak hierin op vrij hoog vuur de reebout rondom snel bruin.
  6. Draai het vuur wat lager en braad de reebout onder af en toe keren in ca. 50 minuten gaar.
  7. Haal de bout uit de pan, leg hem op een schaal en houd hem warm.
  8. Zeef de marinade en voeg deze aan de braadboter toe.
  9. Laat alles op vrij hoog vuur inkoken tot de helft van het volume.
  10. Roer de slagroom door de ingekookte saus en laat alles goed warm worden, maar niet meer koken.
  11. Schenk wat van de saus over de reebout en geef de rest van de saus er apart bij.