Rob's kookboek

Noorse rendieroesters

Benodigdheden
  • zout
  • zwarte peper
  • tijm
  • 3 fijngewreven jeneverbessen
  • 600 g rendierfilet, in 8 dunne plakken gesneden
  • 50 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 200 g eekhoorntjesbrood
  • 100 ml rode port
  • 300 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Maak een mengsel van zout, peper, tijm en de jeneverbes en wrijf hiermee de oesters in.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees ca. 2 minuten per kant.
  3. Neem de oesters uit de pan en houd ze warm.
  4. Fruit de ui ca. 3 minuten in de achtergebleven bakboter.
  5. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en fruit het al roerend ca. 5 minuten.
  6. Voeg de port toe en roer alle aanbaksels los en laat alles enkele minuten inkoken.
  7. Voeg de slagroom toe en kook de saus nog ca. 3 minuten.
  8. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en schenk hem over de oesters.