Rob's kookboek

Chocoladetruffels

Truffes au chocolat

Benodigdheden
  • 225 g chocolade melk of puur
  • 100 g boter
  • 2 eidooiers
  • ±5 el cacaopoeder (gezeefd)
  • papieren bonbonvormpjes
Bereidingswijze
  1. In grote pan water aan de kook brengen.
  2. Kleine pan erin zetten (= au bain marie).
  3. Chocolade erboven breken.
  4. Boter en 3 el koud water toevoegen.
  5. Chocola en boter laten smelten (niet laten koken!).
  6. Door elkaar roeren.
  7. Pan uit water nemen en chocolademengsel in ±1¼ uur koud laten worden.
  8. Met mixer eidooiers door chocolademengsel kloppen (1 minuut).
  9. In koelkast mengsel in 1½ uur laten opstijven.
  10. Het moet nog enigszins zacht blijven.
  11. Met mixer mengsel nogmaals in 2 minuten tot luchtig mengsel kloppen.
  12. Cacaopoeder in schaaltje doen.
  13. Van het mengsel snel 40 balletjes ter grootte van knikker draaien.
  14. Met behulp van theelepel balletjes door cacaopoeder rollen.
  15. In schaaltje doen en bestrooien met de overgebleven cacaopoeder.
  16. In koelkast onafgedekt nog een paar uur laten opstijven.
  17. Dan pas de schaal afdekken.
  18. Truffels met behulp van tangetje of theelepel in papieren bonbonvormpjes doen.