Rob's kookboek

Boemboe bali van vis

Benodigdheden
  • 1 kg schelvis of kabeljauwfilets
  • 6 eetlepels olie
  • 200 ml water
  • 5 eetlepels gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal trasi
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1 salamblaadje
  • 1 djeroek poeroetblaadje
  • 2 dikke sprieten sereh
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de visfilets in 4 stukken en bak ze op de gewone manier in de olie.
  2. Wrijf de uien, knoflook, trasi, gemberpoeder en laos tot een brij.
  3. Bak de brij met de blaadjes salam, djeroek en de sereh tot de uien geel zijn.
  4. Voeg er dan de tomatenpuree bij, het water en eventueel wat zout.
  5. Laat het sausje even doorkoken en stoof de stukken vis 2 minuten er in mee.