Rob's kookboek

Bitki

Benodigdheden
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • zout
  • zwarte peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
  • 50 g boter
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 150 ml zure room
  • 3 eetlepels citroensap
  • mespuntje suiker
Bereidingswijze
  1. Kneed in een kom het gehakt, de ui en wat zout en peper goed door elkaar.
  2. Vorm kleine worstjes met een lengte van ca. 5 cm van het gehaktmengsel.
  3. Wentel de worstjes door de bloem.
  4. Verhit de olie in een koekepan en bak hierin de worstjes rondom bruin.
  5. Haalde worstjes uit de pan en houd ze apart.
  6. Verhit de boter in een schone koekepan en bak hierin de uiringen lichtbruin.
  7. Leg de helft van de uiringen in een ovenschaal.
  8. Leg de gehaktworstjes op de uien en bedek ze met de rest van de uiringen.
  9. Roer in een kommetje een sausje van de zure room, het citroensap, de suiker en wat zout en peper.
  10. Schenk het sausje over het gerecht.
  11. Bak de bitki ca. 25 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven.
  12. Sereveer het voorgerecht zo warm mogelijk en geef er vers brood bij.