Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Voorgerechten
- Champignons van de boswachtersvrouw
Champignons van de boswachtersvrouw
Champignons à la forestière
Benodigdheden
8 grote champignons
peper
zout
1 ui
1 bosje peterselie
2 eiwitten
50 g boter
150 g licht gerookt buikspek (2 mm dik)
citroensap
Bereidingswijze
Maak de champignons schoon en verwijder de stelen.
Bewaar de champignonhoeden in water met citroensap.
Hak een eetlepel peterselie fijn.
Hak ook de champignonstelen klein.
Snij het buikspek in brunoise.
Maak de ui schoon en hak hem fijn.
Smelt de boter en fruit hierin de uiensnippers.
Wanneer ze lichtbruin zijn voegen we het buikspek toe en de gesnipperde champignonstelen.
Wanneer het champignonvocht verdampt is, halen we de pan van het vuur en roeren de peterselie door het mengsel.
Vul de champignons met het mengsel en zet ze op een beboterde plaat 15 minuten in een oven van 200°C.
Serveer direct en geef er vers stokbrood met boter bij.