Rob's kookboek

Champignonschelpen

Bereidingstijd
  • ca. 25 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g middelgrote champignons
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • 30 g zachte boter
  • 2 grote eieren
  • 50 g geraspte pikante kaas
  • geraspte nootmuskaat
  • witte peper uit de molen
  • worcestersaus
  • 500 ml zure room of koffieroom
  • 3 eetlepels zeer fijn gehakte peterselie
  • 50 g geraspte pikante kaas
Tip van de kok
  • Maak het gerecht wat kleuriger met snippers rode paprika.
  • Geef de schelpen een heerlijke smaak door 3 eetlepels droge witte wijn door het eiermengsel te roeren.
Bereidingswijze
  1. Neem van de champignons de harde en donkere delen weg.
  2. Was de champignons en laat ze met een flinke bodem water, ½ eetlepel citroensap en wat zout 2 minuten koken.
  3. Bestrijk de te gebruiken schaaltjes of schaal met boter.
  4. Schuif het rooster even boven het midden in de oven en verwarm die voor op 220°C.
  5. Klop de eieren met de kaas, wat nootmuskaat, royaal peper, wat zout en worcestersaus los.
  6. Klop de room en de peterselie hierdoor.
  7. Giet de champignons goed af en schep ze door de inhoud van de kom.
  8. Voeg daaraan naar smaak nog citroensap, peper, zout en worcestersaus toe.
  9. Vul de schaaltjes of schaal.
  10. Zet die in de oven tot de eiervloeistof is gestold en mooi van kleur geworden is.