Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Voorgerechten
- Cocktail Tosca
Cocktail Tosca
Benodigdheden
1 eetlepel tomatenketchup
100 ml slagroom
1 sjalotje
2 citroenen
1 kropje sla
sherry
cognac
worcester saus
peper
zout
mosterd
peterselie
100 ml mayonaise
200 g gepocheerde kippeborst
Bereidingswijze
Meng de mayonaise met de geklopte slagroom.
Voeg citroensap naar smaak toe, tomatenketchup, cognac en sherry.
Vervolgens hakt U het sjalotje ragfijn en voegt ook dit toe.
Voeg er nog wat worcestersaus, fijne mosterd en zout en peper bij.
Leg in de cocktailglazen een blaadje sla.
Leg daarop de in juliënne gesneden kip.
Schep er wat saus overheen, zodat er nog iets van de kip en de sla zichtbaar blijft.
Garneer met fijngehakte peterselie.
Zet op de rand van het glas een schijfje citroen.
Serveer er warme toast met boter bij.