Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Voorgerechten
- Eieren in Mornaysaus
Eieren in Mornaysaus
Benodigdheden
25 g boter
25 g bloem
200 ml melk
100 g belegen geraspte kaas
½ theelepel mosterd
zout
witte peper
nootmuskaat
4 hardgekookte eieren
Tip van de kok
Serveer dit met stokbrood.
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
Voeg er al roerend met scheutjes tegelijk de melk aan toe tot een gebonden saus is ontstaan.
Roer de helft van de kaas door de saus tot deze gesmolten is.
Breng de saus op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Leg de halve eieren met het snijvlak naar onderen in een ovenschaal.
Schenk de saus over de eieren en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schaal onder de voorverwarmde grill tot de kaas is gesmolten en een lichtbruin korstje heeft gekregen.