Mais, de favoriete lekkernij in een groot deel van Amerika, vindt ook hier steeds meer waardering als voorgerecht of als groentegerecht.
Bereidingswijze
- Verwijder de eventueel aanwezige bladeren en baarden.
- Snijd de stronken af en spoel de kolven met lauwwarm water schoon.
- Leg de kolven in de pan en schenk daarin zoveel warm water tot de kolven juist onder staan.
- Voeg per liter water ' eetlepel suiker en 1 mespunt zout toe.
- Sluit de pan als het water kookt.
- Temper de warmtebron en kook de mais in 5-10 minuten juist gaar.
- Hardgele maiskorrrels vragen meer tijd om gaar te worden dan bleekgele korrels.
- Roer intussen de boter in een kleine steelpan zacht en romig met het chilipoeder en de peper.
- Schep de gare maiskolven uit de pan.
- Laat de kolven even in een voorverwarmde doek uitlekken en smelt intussen de boter.
- Serveer de maiskolven op 4 speciale, met kokend water omgespoelde schaaltjes of één grotere schaal.
- Giet over elke kolf gekruide boter en garneer het gerecht met peterselie.
- Gebruikt u geen kolfhouders, steek dan door iedere kolf overlangs een satépen.