Rob's kookboek

Gevulde champignons

Benodigdheden
  • 12 grote grotchampignons, schoongemaakt
  • 40 g boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ teelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout
  • zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de steeltjes van de champignons en hak de steeltjes fijn.
  2. Verhit 25 g van de boter en 1 eetlepel van de olijfolie in een koekepan en fruit hierin de ui en het knoflook ca. 3 minuten.
  3. Voeg de gehakte champignon stelen toe en fruit ze ca. 3 minuten.
  4. Neem de pan van het vuur.
  5. Roer het paneermeel, de kaas, de kruiden en wat zout en peper door het gefruite mengsel.
  6. Vul er de champignon hoedjes mee.
  7. Vet een ovenschaal in met de rest van de olie en leg er de gevulde champignons in.
  8. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de champignons.
  9. Bak het voorgerecht ca. 20 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven.
  10. Serveer de gevulde champignons zo heet mogelijk en geef er vers stokbrood bij.