Rob's kookboek

Kalfsvleesrolletjes met tomatensalsa

Bereidingstijd
  • 25 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 35g rozijnen
  • 60g pijnboompitten
  • 4 takjes basilicum
  • 200g zachte geitenkaas
  • 8 dunne plakken kalfsschnitzel à 50g
  • 8 plakjes coburgerham
  • zout
  • versgemalen peper
  • Olijfolie voor invetten
  • Spomodori tomaten
  • 1 zakje Italiaanse dressing
Wijntip
  • Misiones de Rengo Cabernet-Sauvignon rosé
  • Chileense rosé wijn
Tip van de kok
  • Garneer met takjes verse basilicum
  • Sprenkel wat balsamico-azijn op de borden
Bereidingswijze
  1. Wel de rozijnen in lauw water.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Was de basilicum en hak de blaadjes grof.
  4. Meng de geitenkaas met de uitgelekte rozijnen en de helft van de pijnboompitten.
  5. Leg over iedere kalfs-schnitzel een stuk plasticfolie en rol met een deegroller de filets heel dun.
  6. Verdeel eerst de basilicum over de filets en daarna de ham.
  7. Bestrijk de ham met het geiten-kaasmengsel en bestrooi met peper.
  8. Rol het vlees op en zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.
  9. Verwarm een grillpan voor en vet deze in met olijfolie.
  10. Grill de rolletjes in ca. 5 minuten rondom gaar en bestrooi met weinig zout en peper.
  11. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  12. Meng de dressing door de tomatenblokjes en verdeel dit over 4 borden.
  13. Snijd de kalfsvleesrolletjes in schuine stukken, verdeel ze over de tomatensalsa en strooi de rest van de pijnboompitten erover.