Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Voorgerechten
- Kalfsvleesrolletjes met tomatensalsa
Kalfsvleesrolletjes met tomatensalsa
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
35g rozijnen
60g pijnboompitten
4 takjes basilicum
200g zachte geitenkaas
8 dunne plakken kalfsschnitzel à 50g
8 plakjes coburgerham
zout
versgemalen peper
Olijfolie voor invetten
Spomodori tomaten
1 zakje Italiaanse dressing
Wijntip
Misiones de Rengo Cabernet-Sauvignon rosé
Chileense rosé wijn
Tip van de kok
Garneer met takjes verse basilicum
Sprenkel wat balsamico-azijn op de borden
Bereidingswijze
Wel de rozijnen in lauw water.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Was de basilicum en hak de blaadjes grof.
Meng de geitenkaas met de uitgelekte rozijnen en de helft van de pijnboompitten.
Leg over iedere kalfs-schnitzel een stuk plasticfolie en rol met een deegroller de filets heel dun.
Verdeel eerst de basilicum over de filets en daarna de ham.
Bestrijk de ham met het geiten-kaasmengsel en bestrooi met peper.
Rol het vlees op en zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Verwarm een grillpan voor en vet deze in met olijfolie.
Grill de rolletjes in ca. 5 minuten rondom gaar en bestrooi met weinig zout en peper.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de dressing door de tomatenblokjes en verdeel dit over 4 borden.
Snijd de kalfsvleesrolletjes in schuine stukken, verdeel ze over de tomatensalsa en strooi de rest van de pijnboompitten erover.