Rob's kookboek

Kikkerbilletjes met room

Cuisses de grenouilles à la crème

Benodigdheden
  • 4 paar kikkerbilletjes
  • 80 g boter
  • 1 borrelglas cognac
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sneetjes witbrood
  • 50 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Smelt de helft van de boter in een pan en sauteer hierin de kikkerbilletjes zachtjes romdom lichtbruin.
  2. Strooi er na 5 minuten zout en peper over.
  3. Verdeel de geperste knoflook over de billetjes, evenals de gehakte peterselie en het uiterst fijngehakte uitje.
  4. Nog even bakken en dan blussen we met de witte wijn en cognac af en laten het geheel nog tien minuten pruttelen.
  5. Neem dan de kikkerbilletjes uit de pan en houd ze warm.
  6. Zet de saus weer op het vuur.
  7. Voeg de room toe en laat enkele minuten koken.
  8. Ondertussen maken we van het witbrood croutons.
  9. Leg een crouton op een verwarmd bord, leg er kikkerbilletjes op en schenk er wat saus over.