Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Voorgerechten
- Koninginnepasteitjes
Koninginnepasteitjes
Benodigdheden voor 4 personen
150 g champignons in plakjes gesneden
2 eetlepels citroensap
zout
witte peper uit de molen
300 g kippevlees in stukjes gesneden
50 g boter
2 eetlepels bloem
50 ml kippebouillon
50 ml melk
1 eierdooier
100 ml koffieroom
nootmuskaat
4 bladerdeegbakjes
Bereidingswijze
Besprenkel de champignons met het citroensap.
Kook de champignons ca. 3 minuten in een bodem water met wat zout.
Laat ze goed uitlekken.
Strooi wat peper over de champignons en vermeng ze met het vlees en 25 g van de boter.
Houd het mengsel warm.
Smelt de rest van de boter en roer er de bloem door.
Voeg er voortdurend roerend de bouillon en de melk aan toe tot een gebonden saus is ontstaan.
Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en haal de pan van het vuur.
Klop de eidooier los met de koffieroom en roer dit mengsel door de saus.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Zet de pasteibakjes en de dekseltjes 5 minuten in de op 150°C voorverwarmde oven.
Schep het champignon mengsel door de saus.
Voeg er eventueel nog wat citroensap aan toe.
Vul de bladerdeegbakjes met deze ragoût en leg er de dekseltjes op.
Laat de gevulde bakjes nog cica 5 minuten heet worden in de oven en serveer ze zo warm mogelijk.