Rob's kookboek

Koninginnepasteitjes

Benodigdheden voor 4 personen
  • 150 g champignons in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • 300 g kippevlees in stukjes gesneden
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 ml kippebouillon
  • 50 ml melk
  • 1 eierdooier
  • 100 ml koffieroom
  • nootmuskaat
  • 4 bladerdeegbakjes
Bereidingswijze
  1. Besprenkel de champignons met het citroensap.
  2. Kook de champignons ca. 3 minuten in een bodem water met wat zout.
  3. Laat ze goed uitlekken.
  4. Strooi wat peper over de champignons en vermeng ze met het vlees en 25 g van de boter.
  5. Houd het mengsel warm.
  6. Smelt de rest van de boter en roer er de bloem door.
  7. Voeg er voortdurend roerend de bouillon en de melk aan toe tot een gebonden saus is ontstaan.
  8. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en haal de pan van het vuur.
  9. Klop de eidooier los met de koffieroom en roer dit mengsel door de saus.
  10. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  11. Zet de pasteibakjes en de dekseltjes 5 minuten in de op 150°C voorverwarmde oven.
  12. Schep het champignon mengsel door de saus.
  13. Voeg er eventueel nog wat citroensap aan toe.
  14. Vul de bladerdeegbakjes met deze ragoût en leg er de dekseltjes op.
  15. Laat de gevulde bakjes nog cica 5 minuten heet worden in de oven en serveer ze zo warm mogelijk.