Rob's kookboek

Wijtingfilet met waterkers

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • de helft van een bakje of bosje waterkers
  • zout
  • 4 mooie wijtingfilets van ongeveer 150 g elk
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • peper uit de molen
Wijntip
  • Drink hierbij een frisse, droge witte wijn, bijvoorbeeld een Loire wijn. Deze wijn smaakt uitstekend bij visgerechten.
Tip van de kok
  • In plaats van wijtingfilet kunt u ook kabeljauw- of schelvisfilet gebruiken. Het vlees van kabeljauw is wat steviger.

Bereidingswijze
  1. Trek de blaadjes van de waterkers van de steeltjes, was de blaadjes zorgvuldig en laat ze uitlekken.
  2. Dep de blaadjes droog.
  3. Houd wat blaadjes apart voor de garnering en hak de rest fijn.
  4. Breng in een stoompan ongeveer 500 ml water met zout aan de kook.
  5. Leg de visfilets in de mand, sluit de pan en stoom de filets in ongeveer 5 minuten gaar.
  6. Verwarm in die tijd de crème fraîche in een kleine pan.
  7. Meng het aardappelmeel aan met 1 eetlepel water en giet dit mengsel onder voortdurend roeren bij de crème fraîche.
  8. Breng deze saus onder voortdurend roeren aan de kook en laat ze op een laaggedraaide warmtebron 2 minuten koken.
  9. Voeg de gehakte blaadjes waterkers toe en laat de saus opnieuw 1 minuut koken.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  11. Verdeel de saus over 4 borden.
  12. Leg 1 fiiet in het midden van de saus en garneer de vis met de achtergehouden blaadjes waterkers.
  13. Serveer het gerecht onmiddellijk.