Rob's kookboek

Bourgondische zeetong

Sole à la Bourguignonne

Benodigdheden
  • 8 tongfilets
  • 125 g boter
  • 50 g champignons
  • 1 ui
  • 20 g bloem
  • zout
  • peper
  • 100 ml rode Macon
Bereidingswijze
  1. Schil de ui en snij ze in zeer dunne ringen.
  2. Stoof deze 5 minuten in 30 gram boter.
  3. Maak de champignons schoon.
  4. Snij ze in plakjes en sauteer deze in 30 gram boter.
  5. Maak van 20 gram van de boter en de bloem door kneden een beurre manié.
  6. Gebruik 20 gram van de boter om een ovenvaste schaal te beboteren.
  7. Zet de oven op 170°C.
  8. Bedek de bodem van de schaal met de uiringen.
  9. Leg daarop de tongfilets, omring deze met de champignons, geef er zout en peper over.
  10. Schenk er de wijn over en schuif de schaal 15 minuten in de oven.
  11. Leg de filets op een voorverwarmde dienschaal.
  12. Houd ze warm.
  13. Reduceer het vocht tot 2/3.
  14. Klop de beurre manié erdoor en de rest van de boter en schenk de saus over de filets.