Rob's kookboek

Indische zeetong

Sole à l'indienne

Benodigdheden
  • 8 tongfilets
  • 250 ml visfumet
  • 200 ml slagroom
  • kerriepoeder
  • 100 ml droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 ui
  • 100 g boter
Bereidingswijze
  1. Was de rozijnen en laat ze wellen in lauw water.
  2. Schil de ui en hak hem fijn.
  3. Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de ui toe en laat 10 minuten zweten.
  4. Geef er dan een eetlepel kerriepoeder bij en laat deze myoteren.
  5. Zet de oven op 200 graden C.
  6. Verdeel het kerriemengsel op de bodem van een ovenvaste schaal, vouw de tongfilets dubbel met de velkant naar binnen, leg ze op het kerriemengsel, geef er zout en peper over, voeg de witte wijn erbij en de visbouillon.
  7. Bedek de schaal met alufolie.
  8. Breng ze op het vuur aan de kook en schuif ze dan 10 minuten in de oven.
  9. Als de vis klaar is, leg dan de filets op een verwarmde dienschaal.
  10. Giet alle kookvocht in een pannetje en laat het tot 1/10 deel reduceren.
  11. Voeg dan de room toe en kook weer totdat de saus mooi romig is.
  12. Haal ze van het vuur, passeer ze en monteer met de rest van de boter.
  13. Breng ze op smaak.
  14. Laat de rozijnen uitlekken en geef ze bij de saus.
  15. Schenk de saus over de filets en serveer.