Rob's kookboek

Geroosterd wild zwijn met Curaçao

Jambon de Marcassin au Curaçao

Benodigdheden
  • 1 kg wildzwijnsfilet
  • 80 ml curacao
  • gemberpoeder
  • kruidnagelpoeder
  • kaneel
  • aardappelmeel
  • 60 g boter
  • zout
  • peper
  • 4 sinaasappels
Bereidingswijze
  1. Smeer een ovenvaste schaal in met boter.
  2. Meng wat kruidnagelpoeder met gemberpoeder, kaneel, zout en peper.
  3. Wrijf het stuk vlees hier behoorlijk mee in en bestrijk het daarna met boter.
  4. Leg het in de beboterde schaal en zet het 1 uur en 15 minuten in een oven van 200°C.
  5. Was ondertussen 1 sinaasappel, haal er de dunne oranje schil af en snij ze in juliënne.
  6. Kook deze schil in wat water gedurende 10 minuten en spoel ze dan af onder de kraan.
  7. Pers twee sinaasappels uit, schil de andere twee zodat het buitenste vlies weg is en snij ze in schijven.
  8. Meng de curaçao met het sinaasappelsap en bedruip af en toe het vlees met een lepel van dit mengsel.
  9. Als het vlees klaar is laten we het even rusten, trancheren het en leggen het in zijn oude vorm op een voorverwarmde schaal.
  10. Deglaseer het braadvocht met een beetje bouillon, schraap alle aanbaksels goed los, bind de saus met wat aardappelmeel, doe er de sinaasappelschil in en de schijven sinaasappel.
  11. Verwarm nog even en leg de schijven om het vlees.
  12. Geef er de saus over en serveer.