Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Wildzwijngerechten
- Wild zwijn-bout met madeirasaus
Wild zwijn-bout met madeirasaus
Benodigdheden
1 wild zwijnbout van ca. 1 kg
500 ml eenvoudige rode wijnmarinade
150 g boter
300 ml wildbouillon
2 eetlepels maïzena
100 ml madeira
100 ml koffieroom
zout
peper
Tip van de kok
Geef hierbij gebakken aardappelen, vruchtencompôte en gebakken champignons.
Bereidingswijze
Leg de bout in een schaal en schenk er de marinade over.
Laat het vlees onder nu en dan omkeren tenminste 24 uur marineren.
Haal de bout uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de bout snel rondom bruin.
Draai het vuur laag en laat de bout onder nu en dan omkeren ca. 1 uur braden.
Haal de gebraden bout uit de pan, leg hem op een schaal en houd hem warm.
Voeg de wildbouillon en de marinade (met groeten en al) aan het braadvocht toe en laat alles op hoog vuu tot ca. de helft van het volume inkoken.
Maak de maïzena aan met de madeira en bind de saus met dit mengsel.
Roer de koffieroom door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper.
Zeef de saus en schenk wat van de saus over de bout.
Geef de rest er apart bij.