Rob's kookboek

Wild zwijn-bout met madeirasaus

Benodigdheden
  • 1 wild zwijnbout van ca. 1 kg
  • 500 ml eenvoudige rode wijnmarinade
  • 150 g boter
  • 300 ml wildbouillon
  • 2 eetlepels maïzena
  • 100 ml madeira
  • 100 ml koffieroom
  • zout
  • peper
Tip van de kok
  • Geef hierbij gebakken aardappelen, vruchtencompôte en gebakken champignons.
Bereidingswijze
  1. Leg de bout in een schaal en schenk er de marinade over.
  2. Laat het vlees onder nu en dan omkeren tenminste 24 uur marineren.
  3. Haal de bout uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier.
  4. Verhit de boter in een pan en bak hierin de bout snel rondom bruin.
  5. Draai het vuur laag en laat de bout onder nu en dan omkeren ca. 1 uur braden.
  6. Haal de gebraden bout uit de pan, leg hem op een schaal en houd hem warm.
  7. Voeg de wildbouillon en de marinade (met groeten en al) aan het braadvocht toe en laat alles op hoog vuu tot ca. de helft van het volume inkoken.
  8. Maak de maïzena aan met de madeira en bind de saus met dit mengsel.
  9. Roer de koffieroom door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper.
  10. Zeef de saus en schenk wat van de saus over de bout.
  11. Geef de rest er apart bij.