Pecannoten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De smaak is zoet en ze kunnen verwerkt worden in vlees gerechten, salades, gebak en bij gevogelte. De noot is in vieren gedeeld en lijkt veel op de walnoot. De pecannoot is zeer populair in Noord-Amerika. Noten zijn een goede bron van B-vitamines en lysine-arme eiwitten. Daarnaast hebben ze een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. Verder worden ze gebruikt in talrijke desserten zoals de beroemde "pecannotentaart". Als je ze in de dop koopt en ze op een droge en koele plaats bewaart, kan je ze 6 maanden bewaren. De gepelde noten, in een luchtdichte verpakking, blijven in de koelkast 9 maanden goed.
Pecannoten bevatten:
Per 100 gr | ADH | |
---|---|---|
Energie | 2966 KJ 709 kcal |
|
Eiwitten | 9,1 g | |
Koolhydraten -waarvan suikers |
12 g 5 g |
|
Voedingsvezels | 3 g | |
Vetten -waarvan verzadigd vet -waarvan onverzadigd vet |
71 g 6,8 g 64 g |
|
Natrium | 0,00 g | |
Magnesium | 140 mg | 40% |
Fosfor | 290 mg | 25% |
Vitamine B1 | 0,9 mg | 90% |