Rob's kookboek

Aardappelkroketjes

Bereidingstijd
  • ca. 65 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g aardappelen
  • zout
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • paneermeel

Aardappelkroketjes

Bereidingswijze
  1. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout.
  2. Giet ze af en stoom ze droog.
  3. Pureer de aardappelen.
  4. Roer het ei en de melk erdoor.
  5. Voeg de peterselie, de peper en de nootmuskaat toe.
  6. Laat de puree iets afkoelen en vorm er dan kleine 'kroketjes' van.
  7. Klop de eieren los met de melk.
  8. Wentel de kroketjes eerst door het ei, dan door paneermeel, vervolgens weer door het ei en dan weer door paneermeel.
  9. Bak de kroketjes, met niet teveel tegelijk, in frituurvet of olie van 175° C gaar en bruin.
  10. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  11. Aardappelkroketjes zijn lekker bij wildgerechten gecombineerd met bijvoorbeeld rode kool.