Pommes (patates) frites is waarschijnlijk de populairste aardappelgerecht in de wereld en is, indien goed bereid, zeer smakelijk.
Bereidingswijze
- Snijd de aardappels met behulp van snijplank en mes of fritessnijder in staafjes van ongeveer 8 mm doorsnede.
- Verwijder dunne afsnijdsels.
- Spoel de staafjes in een vergiet af en bewaar ze onder water tot kort voor het bakken.
- Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan tot 150°C.
- Giet de frites af en dep ze droog met een keukendoek of keukenpapier.
- Doe de frites in het rekje en bak ze met niet teveel tegelijk juist gaar maar niet bruin.
- Schud of schep ze regelmatig om tijdens het bakken.
- Neem het rekje met de frites uit de pan en schud de meeste olie eraf.
- Laat ze boven de pan goed uitlekken.
- Verhit de olie tot 175°C en bak hierin de voorgebakken frites mooi van kleur en krokant aan de buitenzijde.
- Schep de frites in een metalen of porseleinen kom en strooi er naar smaak zout over.
- Serveer de frites direct na het bakken.