Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Aardappelgerechten
- Gebakken krieltjes met dip
Gebakken krieltjes met dip
Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
3 eetlepels (olijf)olie
700 g krieltjes
1 komkommer
250 g cherrytomaatjes
500g geschrapte worteltjes
2 zakjes mix voor dipsaus fantasia en carnaval
5 eetlepels mayonaise
125 g achterham
Bereidingswijze
In koekenpan olie verhitten en krieltjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar bakken.
Ondertussen komkommer wassen, in 3 stukken snijden en elk stuk in reepjes snijden.
Tomaatjes schoonmaken.
Worteltjes in lengte in vieren snijden.
Groenten in 4 schaaltjes leggen.
In 2 schaaltjes mix voor dipsaus doen, allebei mengen met 2½ el mayonaise en 1 el water.
Grillpan verhitten en hierin plakjes ham om en om even grillen.
Ham en warme aardappeltjes op 4 grote borden scheppen, groenten en dipsaus ernaast zetten.
Aan tafel groenten en aardappeltjes dippen.