Rob's kookboek

Gebakken krieltjes met dip

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 700 g krieltjes
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 500g geschrapte worteltjes
  • 2 zakjes mix voor dipsaus fantasia en carnaval
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 125 g achterham

Bereidingswijze
  1. In koekenpan olie verhitten en krieltjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar bakken.
  2. Ondertussen komkommer wassen, in 3 stukken snijden en elk stuk in reepjes snijden.
  3. Tomaatjes schoonmaken.
  4. Worteltjes in lengte in vieren snijden.
  5. Groenten in 4 schaaltjes leggen.
  6. In 2 schaaltjes mix voor dipsaus doen, allebei mengen met 2½ el mayonaise en 1 el water.
  7. Grillpan verhitten en hierin plakjes ham om en om even grillen.
  8. Ham en warme aardappeltjes op 4 grote borden scheppen, groenten en dipsaus ernaast zetten.
  9. Aan tafel groenten en aardappeltjes dippen.