Rob's kookboek

Snelgebakken aardappels

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 g - 1 kg aardappels
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • peper uit de molen
  • enkele takjes kervel of peterselie
Tip van de kok
  • Voeg, wanneer u daarvan houdt, wat uien toe. Schil deze en snijd ze in plakken. Leg ze op een schaal met weinig boter. Sluit de schaal af met kunststof folie en druk dat wat aan. Zet de uien gedurende 3 minuten in de magnetron. Bak de uien vervolgens met de aardappels mee.
  • Vervang kervel, peterselie en uien door verse fijngesneden bieslook.

Bereidingswijze
  1. Schil de aardappels, was ze en droog ze af.
  2. Snijd de aardappels in plakken.
  3. Verdeel de aardappelplakjes in twee gelijke porties.
  4. Leg één van de porties in een schaal die geschikt is voor de magnetron.
  5. Voeg 3 eetlepels water toe.
  6. Sluit de schaal af met kunststof folie en prik hier en daar een gaatje met een vork.
  7. Zet de schaal in de magnetron en laat deze 5 minuten hierin staan op de maximum stand.
  8. Verhit de boter met de olie in een grote koekepan.
  9. Haal de aardappelplakjes uit de magnetron en dep deze droog met keukenpapier.
  10. Leg de plakjes in het hete vet en bak ze bruin.
  11. Keer ze regelmatig met een spatel om.
  12. Bereid intussen in de magnetron de rest van de aardappelplakjes.
  13. Dep ook deze, nadat ze 5 minuten in de magnetron hebben gekookt, droog de pan en leg de nog niet gebakken plakken erin.
  14. Bak deze op dezelfde manier.
  15. Na 5 minuten zijn ook de laatste aardappels bruin en klaar om te serveren.
  16. Bestrooi de plakjes met zout en peper.
  17. Was de takjes kervel en dep ze droog. Garneer hiermee de aardappels.