Rob's kookboek

Zomerse hutspot met piccalillysaus en varkenshaas

Bereidingstijd
  • 40 minuten
Benodigdheden
  • 2 varkenshaasjes
  • 50 g roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 uien in halve ringen
  • 250 ml crème fraîche of room
  • 4 eetlepels sterke runderbouillon
  • 3 eetlepels piccalilly
  • 3 eetlepels wokolie
  • 900 g voorgekookte krieltjes
  • 500 g geschrapte wortelbolletjes
  • 2-3 eetlepels zoetzure mini-zilveruitjes
  • 200 ml groentebouillon
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bak de varkenshaas rondom bruin in de boter met 2 eetlepels olijfolie en zet daarna nog 15 minuten in de voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur van 53°C is bereikt.
  3. Haal het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten.
  4. Fruit de sjalotjes licht in het braadvocht van het vlees.
  5. Voeg de runderbouillon, room peper en zout toe en laat het geheel inkoken, voeg een scheutje water en 2 eetlepels piccalilly toe.
  6. Kook dit ±5 minuten en zeef daarna de saus, voeg nog een eetlepel piccalilly toe.
  7. Verwarm de olie in een wok en bak daarin kort de krieltjes, worteltjes en de uien.
  8. Voeg de bouillon toe en smoor alles zachtjes gaar in 15 minuten.
  9. Verwarm de laatste 5 minuten de zilveruitjes mee.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en leg deze op de hutspot en schep er wat piccalillysaus over.