Rob's kookboek

Bavarois met abrikozen

Bavarois à l'abricot

Benodigdheden
  • 1 liter blik gezoete abrikozen
  • ½ citroen
  • 50 g suiker
  • 500 ml slagroom
  • 15 g gelatine
Bereidingswijze
  1. Druk de abrikozen door een zeef, zodat een mooie puree ontstaat.
  2. Week de gelatine in wat water.
  3. Doe het sap van de abrikozen in een pan en voeg er het sap van de halve citroen bij.
  4. Verwarm het en doe er dan de gelatine bij.
  5. Roer totdat deze is opgelost.
  6. Voeg de abrikozenpuree toe en laat het mengsel afkoelen.
  7. Klop ondertussen 400 ml slagroom bijna stijf.
  8. Als het mengsel gaat geleren roeren we er de slagroom door en scheppen de compositie in een vorm.
  9. Laat deze in de koelkast opstijven.
  10. Garneer met de rest van de room die stijfgeslagen wordt met de rest van de suiker.