Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Desserts
- Bavarois met abrikozen
Bavarois met abrikozen
Bavarois à l'abricot
Benodigdheden
1 liter blik gezoete abrikozen
½ citroen
50 g suiker
500 ml slagroom
15 g gelatine
Bereidingswijze
Druk de abrikozen door een zeef, zodat een mooie puree ontstaat.
Week de gelatine in wat water.
Doe het sap van de abrikozen in een pan en voeg er het sap van de halve citroen bij.
Verwarm het en doe er dan de gelatine bij.
Roer totdat deze is opgelost.
Voeg de abrikozenpuree toe en laat het mengsel afkoelen.
Klop ondertussen 400 ml slagroom bijna stijf.
Als het mengsel gaat geleren roeren we er de slagroom door en scheppen de compositie in een vorm.
Laat deze in de koelkast opstijven.
Garneer met de rest van de room die stijfgeslagen wordt met de rest van de suiker.