Rob's kookboek

Bavarois met ananas

Bavarois à l'ananas

Benodigdheden
  • 1 blik ananasschijven
  • 750 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • kirsch
  • 12 g gelatine
Bereidingswijze
  1. Snij de helft van de ananas in kleine stukjes.
  2. Doe het ananassap in een pannetje en verhit het op zacht vuur.
  3. Week de gelatine enkele minuten in wat water, en los ze onder roeren op in het ananassap.
  4. Roer tot alle gelatine is opgelost.
  5. Passeer het en laat het mengsel dan afkoelen.
  6. Klop 500 ml slagroom met 70 gram suiker bijna stijf.
  7. Roer de stukjes ananas door het bijna afgekoelde vocht en geef er ook een scheut kirsch bij.
  8. Als het vocht dreigt te geleren scheppen we er de slagroom door.
  9. Giet de compositie in een vorm en laat in de koelkast opstijven.
  10. Versier vlak voor het serveren met de ananasschijven en de rest van de slagroom die geklopt is met de overige suiker.