Rob's kookboek

Bavarois met chocolade

Bavarois au chocolat

Benodigdheden
  • 700 ml slagroom
  • 60 g cacao
  • 150 g suiker
  • 100 ml melk
  • 6 g gelatine
Bereidingswijze
  1. Meng de cacao in een pan met de suiker.
  2. Roer er de melk door en breng het mengsel voorzichtig aan de kook.
  3. Laat het even zachtjes koken.
  4. Week ondertussen de gelatine in wat water en voeg ze bij de hete chocolademelk.
  5. Roer totdat alle gelatine is opgelost.
  6. Laat het mengsel afkoelen onder af en toe roeren.
  7. Klop 600 ml slagroom stijf en roer deze voorzichtig onder het mengsel, zodra dit gaat geleren.
  8. Schenk de bavarois in een vorm en laat hem in de koelkast opstijven.
  9. Klop de rest van de slagroom met wat suiker stijf voor de garnering.