Rob's kookboek

Bavarois met citroen

Bavarois au Citron

Benodigdheden
  • 100 ml citroensap
  • 6 eieren
  • 225 g suiker
  • 250 ml rijnwijn
  • 8 g gelatine
  • 200 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Splits de eieren in dooiers en witten.
  2. Klop de eidooiers met de suiker totdat ze licht van kleur en schuimig zijn.
  3. Voeg onder kloppen het citroensap en de rijnwijn toe.
  4. Verwarm op zacht vuur, onder voortdurend roeren, het mengsel totdat de crème dikker wordt.
  5. Week ondertussen de gelatine in wat water en voeg ze bij de crème.
  6. Roer totdat alle gelatine is opgelost.
  7. Laat onder af en toe roeren afkoelen.
  8. Klop de eiwitten stijf en roer de massa, als ze begint te geleren door de eiwitten.
  9. Schenk de crème in een bavaroisvorm en laat hem in de koelkast opstijven.
  10. Klop de slagroom met wat suiker stijf en garneer hier de bavarois mee.