Rob's kookboek

Bevroren mousse met aardbeien

Mousse glacée aux fraises

Benodigdheden
  • 750 g aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • ½ citroen
  • 90 g suiker
  • 5 g gelatine
Bereidingswijze
  1. Maak de aardbeien schoon.
  2. Pers de citroen uit.
  3. Bewaar enkele aardbeien voor garnering en wrijf de rest door een zeef.
  4. Meng de puree met de suiker en het citroensap.
  5. Week de gelatine in water.
  6. Verwarm ze daarna in 3 eetlepels water totdat ze opgelost is.
  7. Meng de puree zorgvuldig met de gesmolten gelatine.
  8. Klop de slagroom stijf en meng het grootste gedeelte door de aardbeienpuree.
  9. Doe de compositie in een vorm en laat ze gedurende enkele uren in de koelkast opstijven.
  10. Garneer met de rest van de slagroom en de achtergehouden aardbeien.