Nagerecht uit de Italiaanse keuken.
Bereidingswijze
- Hak de gekonfijte vruchtjes fijn, doe ze in een grote kom.
- Voeg de kirsch erbij en laat ze marineren. Breng de melk aan de kook.
- Klop de eidooiers met de poedersuiker totdat het mengsel licht van kleur en schuimig is.
- Geef er onder voordurend kloppen langzaam de hete melk bij.
- Passeer in een pan en zet de crème op zacht vuur en verwarm, onder voortdurend roeren, totdat de crème dikker wordt.
- Haal dan de pan van het vuur en blijf kloppen totdat de crème is afgekoeld.
- Verhit de hazelnoten even in een pan zodat het bruine velletje gemakkelijk loslaat.
- Hak de hazelnoten grof.
- Als de crème is afgekoeld voegen we de gekonfijte vruchten met de kirsch toe, roeren deze er goed door en doe hetzelfde met de hazelnoten.
- Vries de compositie in de sorbetière in.