Rob's kookboek

Cassata

Glace Cassata

Benodigdheden
  • 50 g gepelde hazelnoten
  • 8 eidooiers
  • 300 g poedersuiker
  • 100 ml kirsch
  • 250 g gekonfijte vruchtjes
  • 1 l melk

Nagerecht uit de Italiaanse keuken.

Bereidingswijze
  1. Hak de gekonfijte vruchtjes fijn, doe ze in een grote kom.
  2. Voeg de kirsch erbij en laat ze marineren. Breng de melk aan de kook.
  3. Klop de eidooiers met de poedersuiker totdat het mengsel licht van kleur en schuimig is.
  4. Geef er onder voordurend kloppen langzaam de hete melk bij.
  5. Passeer in een pan en zet de crème op zacht vuur en verwarm, onder voortdurend roeren, totdat de crème dikker wordt.
  6. Haal dan de pan van het vuur en blijf kloppen totdat de crème is afgekoeld.
  7. Verhit de hazelnoten even in een pan zodat het bruine velletje gemakkelijk loslaat.
  8. Hak de hazelnoten grof.
  9. Als de crème is afgekoeld voegen we de gekonfijte vruchten met de kirsch toe, roeren deze er goed door en doe hetzelfde met de hazelnoten.
  10. Vries de compositie in de sorbetière in.