Omdat dit dessert erg machtig is, wordt het in kleine porties opgediend.
Bereidingswijze
- Breek de repen in stukjes.
- Doe deze met de koffie in een kleine pan en zet deze pan in bijna kokend water.
- Roer af en toe met een garde en laat de chocolade smelten.
- Splits de eieren en klop de dooiers met 1 eetlepel van de suiker schuimig.
- Klop het eiwit stijf in een goed gewassen vetvrije kom met een schone garde.
- Voeg 3 eetlepels van de suiker toe aan het opgeslagen eiwit en klop het schuim zo stijf, dat het met een mes in plakjes te snijden zou zijn.
- Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel van de suiker.
- Roer de gesmolten chocolade door de eierdooiers.
- Spatel de slagroom door de eierdooiers met chocolade en schep het eiwitschuim er bij.
- Spatel alles vlug en voorzichtig door elkaar.
- Roer niet en stop met spatelen pas als er geen vlokken eiwit of room meer zijn te zien.
- Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat die 20 minuten afkoelen.
- Schep de mousse korte tijd voor het gebruik over in coupes of glazen.