Rob's kookboek

Chocoladepudding met slagroom

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 80 g maïzena
  • 60 g cacao
  • 60 g suiker
  • 1 l melk
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Vermeng in een kommetje de maïzena, de cacao en de suiker.
  2. Roer er een scheutje van de melk door tot een glad papje is ontstaan.
  3. Breng in een pan de rest van de melk aan de kook.
  4. Haal de pan van de hittebron en roer er het papje door.
  5. Zet de pan terug op de hittebron en kook al roerend pudding van het mengsel.
  6. Spoel de puddingvorm om met koud water.
  7. Schenk de pudding in de vorm en laat deze helemaal koud worden.
  8. Stort de koude en stijve pudding op een schaal.
  9. Klop de slagrroom stijf met de suiker.
  10. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit rozetten slagroom op de pudding.