Rob's kookboek

Coupe Martinique

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 6 personen
  • 1 kleine verse ananas
  • 5 bananen
  • 3 onbespoten sinaasappelen
  • geraspte sinaasappelschilletjes
  • 200 ml verse room
  • 750 ml vanille ijs
  • poedersuiker
  • witte rum
Bereidingswijze
  1. Snijd de ananas in stukjes en laat die stuk voor stuk in een schaaltje rum.
  2. Laat gedurende een uur intrekken.
  3. De sinaasappelen goed wassen en in dunne plakjes snijden.
  4. Halveer de sinaasappelschijfjes en leg ze rondom in glazen ijscoupes.
  5. Zet de ijscoupes zolang in de koelkast.
  6. De slagroom 5 min. voor het opdienen met een paar schepjes suiker stijf kloppen en even laten staan.
  7. De coupes uit de koelkast halen.
  8. De bananen schillen en in ronde plakjes snijden.
  9. Vul de coupes voor de helft met ijs.
  10. Verdeel de plakjes banaan rondom in de coupes, leg de ananasstukjes op het ijs en giet er wat overgebleven weekvocht overheen.
  11. Schep er de slagroom op en eindig met geraspte sinaasappelschil.
  12. Direct opdienen.