Rob's kookboek

Feestdessert

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g magere kwark
  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 blik (410 g) aardbeien
  • suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Tip van de kok
  • Wanneer het dessert wat langer van tevoren wordt klaar gemaakt, verdient het aanbeveling gebruik te maken van slagroomversteviger.
  • Vervang de aarbeienpuree door aardbeiensorbetsaus.

Voor dit fris smakende nagerecht kunnen allerlei soorten fruit worden gebruikt.

Bereidingswijze
  1. Vermeng de kwark in een kom met 4 eetlepels van de slagroom en het citroensap.
  2. Klop het mengsel eerst glad en daarna enigszins luchtig.
  3. Voeg aan het mengsel naar smaak suiker toe.
  4. Zet de zeef op een kom.
  5. Laat de aardbeien in de zeef uitlekken.
  6. Gebruik het uitgelekte sap niet voor dit dessert, maar druk de aardbeien door de zeef of maak ze met de mixer fijn.
  7. Voeg aan de aardbeienpuree naar smaak suiker toe.
  8. Klop de rest van de slagroom met vanillesuiker en suiker naar smaak stijf.
  9. Vul de glazen coupes, glazen of schaaltjes laag om laag met kwark en aardbeienpuree.
  10. Vul de spuitzak met de slagroom en spuit die op het dessert.
  11. Garneer dat eventueel met daarvoor gereserveerde aardbeien.