Rob's kookboek

Haagse bluf

Bereidingstijd
  • 25 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 eieren
  • 300 ml bessensap
  • 85 g suiker
  • 1 mespunt zout
  • 100 ml slagroom
  • 4 ijswafels
Tip van de kok
  • Bij het kloppen van eiwit moeten kom en garde absoluut vetvrij zijn. Spoel ze voor gebruik om met heet water en azijn.

Een politiek toetje? Nee, een fris nagerecht dat zich ook goed laat combineren met blanke of vanillevla.

Bereidingswijze
  1. Doe het eiwit van de eieren in een grote kom en houd de dooiers apart.
  2. Doe het bessensap, 75 g suiker en het zout bij het eiwit.
  3. Klop dit mengsel tot de massa stijf is (15 min met de machine, 25 min. met de garde).
  4. Klop de slagroom op met de rest van de suiker en vul de spuitzak.
  5. Verdeel de Haagse bluf over de coupes en garneer ze met een rozetje slagroom en een wafel.
  6. De stevigheid van Haagse bluf kan snel teruglopen, dus direct serveren.